Share This:

Të zgjedhura Të preferuarat tona

Arbër Ahmetaj: Në telashe për Kamynë e Gjergj Fishtën

Arbër Ahmetaj: Në telashe për Kamynë e Gjergj Fishtën

Arbër Ahmetaj është një zë i njohur në letërsinë shqipe pas viteve 90-të. Përveç disa librave me publicistikë, ai është autor i katër …

DEMA TE ZEMERUAR NE ARENE

DEMA TE ZEMERUAR NE ARENE

Rudolf Marku ( Nga cikli- kujtime të një kohe jo të shkuar) Ndër gjërat e vetme të  mira që  sjellin kohërat e vështira të  …

Jorgos Seferis, Nobelisti i parë grek dhe Shqipëria

Jorgos Seferis, Nobelisti i parë grek dhe Shqipëria

  Maklena Nika   Më 10 dhjetor 1963, Akademia Suedeze do t’i akordojë për herë të parë Jorgos Seferisit Çmimin Nobel për …

Oh, bekuar që jam grua!

Oh, bekuar që jam grua!

Poezi nga Anta Muçaku   Djallëzisht Ti përherë seç më ndjell Ca ëndrra natën zgjuar Herë si djall e herë si dreq Më …

Autorë të rinj

Klubi Saras

Ernesto Sabato: Nëna ime ishte shqiptare

Ernesto Sabato: Nëna ime ishte shqiptare

Ernesto Sabato, shkrimtari i shquar argjentinas dhe ndër më të mëdhenjtë e kontinentit latino-amerikan ka shumë vite që ka vdekur. Një shkrimtar që jetoi gjatë, shumë gjatë dhe që pothuaj një …

20 libra të rëndësishëm klasikë që ju bëjnë të ndiheni i lexuar. Edhe sikur të jenë të vetmit që keni lexuar në jetë …

20 libra të rëndësishëm klasikë që ju bëjnë të ndiheni i lexuar. Edhe sikur të jenë të vetmit që keni lexuar në jetë …

Leximi ka stil klasik     Çdo njeri dëshiron të ndihet inteligjent. Ndonjëherë ndihemi vërtet të mençur, por pastaj ndodh ajo që nuk prisnim: një miku juaj i referohet një libri klasik dhe …

Letërsia

Top